top of page

תיאום הורי

כי כולנו רוצים בטובת הילדים

כי מגיע לילדים שלנו להיות פנויים וחופשיים להתפתח ולגדול באין מפריע.

 

 

מרגישים שהילדים שלכם "נופלים בין הכסאות?"

אתם חושבים שהגרוש/ה שלכם משתמש בילדים נגדכם?

רבים על החינוך וערכיו?

מרגישים שבן הזוג לשעבר מתקשה לשלב את ילדיכם במשפחתו החדשה, ולהיפך?

 

בין אם בית המשפט הפנה אתכם לתיאום הורי ובין אם לא. אם הקונפליקט ביניכם מתמשך ומשפיע על ילדכם והם קרועים ומבולבלים,

בואו לתיאום הורי!!

התיאום ההורי יעזור לכם לגדל את ילדכם בהצלחה, גם לאחר הגירושין.

 

 

שמי איה שמידט ואני מומחית לתיאום הורי. במהלך השנים טיפלתי באינספור ילדים להורים גרושים ולמדתי מקרוב עד כמה חשוב להגן עליהם מרגע הפרידה, ואילך. אין גירושים שמחים. אבל במהלך הטיפול נוכחתי, כל פעם מחדש , עד כמה זקוקים הילדים להגנה ומרחב בטוח לצמיחה והתפתחות.

כשנכנסנו להליך של תיאום הורי, גם ראיתי הורים ששינו את שפת התקשורת ביניהם משפת מלחמה לשפה של שיתוף פעולה,ולמדו לקבל החלטות מושכלות להגנה על ילדיהם. בסופו של דבר, כשהצליחו לצלוח את התהליך, כך גם בני הזוג והמשפחות החדשות שהקימו, יצאו נשכרים.

ולכן אני מרשה לעצמי לומר לכם: אל תחכו שבית המשפט יפנה אתכם, בואו לתיאום הורי ביזמתכם!

 

אז מה זה תיאום הורי בעצם?

תאום הורי מטרתו לתת סיוע להורים שנפרדו ו/או התגרשו לראות את צרכי ילדיהם ו- לתאם ולגשר כדי להיטיב את הטיפול בהם.

כשמתגרשים, צריך להסתגל למציאות חדשה במשפחה ובחברה שסביב. בתקופה הזו רבים צריכים לבנות מחדש את הזהות העצמית שלהם, תוך שהם חווים תחושות של בלבול, כעס, רגישות, פגיעות ואי צדק. במצבים כאלו קשה להתפנות ולהבין את טובת הילדים. קשה להפריד בין הצרכים שלהם לצרכים שלכם.

התהליך יוצר תקשורת מכבדת בין ההורים וביחד הם בונים מחדש סביבה בטוחה לילדיהם אשר מאפשרת להם לגדול ולהתפתח באופן חופשי ועצמאי.

 

מתי פונים לתיאום הורי?

במקרים רבים מפנה בית המשפט למתאם הורי.

עם זאת, ישנם לא מעט הורים הפונים ביזמתם, מתוך הבנה שהתהליך יכול לסייע להם לבנות ערוצי תקשורת חדשים ולהתמקד באמת בטובת ילדיהם בתקופה מורכבת זו בחייהם.

 

איך מתבצע התיאום ההורי?

הפגישות נערכות בקליניקה הפרטית שלי. בשכונה שקטה, ובאווירה חמימה ותומכת.

בשלב ראשון מגיעים ההורים לפגישות אישיות נפרדות עמי, לעתים יזומנו גם הילדים, ביחד או לחוד.

במהלך הפגישות יבוררו הצרכים והרצונות של כל אחד ואחד מבני המשפחה.

השלב הזה הוא קצר ומסתיים עם הגדרת מטרות התיאום ההורי שלכם. 

בשלב השני אנחנו, אתם ואני, נפגשים לפגישות משותפות. לכל פגישה כזו - מטרות מוגדרות .

בכל פגישה מתקבלות החלטות ונבדק יישום ההחלטות הקודמות.

משך התהליך משתנה ממקרה למקרה.

לעתים, כשבית המשפט מפנה לתהליך, הוא זה שקוצב את הזמן.

אל תוותרו - כי מגיע לכם להיות מאושרים. תרימו טלפון ובואו לתיאום הורי!!

 

דוגמה

אירית ואבי הגיעו לתאום הורי לאחר שנה של מאבקים בבית משפט. למרות שבהסכם הגירושין היה פירוט מלא לגבי המשמורת ההורית ולגבי ימי השהות של נטע אצל כל אחד ואחד, שניהם טענו להפרות ההסכם, אי צדק ואי כשרות הורית.

נטע הייתה כלואה בין שני הוריה. היא חשה אשמה, בלבול וחוסר אונים כשההורים התלוננו זה על זה. התפקוד של נטע בבית הספר ירד והמורה התלוננה שהיא מפריעה בשעורים ומסתכסכת עם חבריה לכתה.

 

כשפגשתי את נטע הבנתי ממנה ומהתנהגותה שהתקשורת הלקויה בין אבי ואירית חבלו ביכולתה להסתגל למצב המשפחתי החדש וגרמו לה לחוסר בטחון וכאב רב. היא לא הרשתה לעצמה לאהוב את שני הוריה והנאה עם אחד גרמה לה לאשמה לגבי השני.

המצב הזה עלה בשיחותנו בתאום ההורי. הגדרנו מטרות משותפות, עשינו סדר מחודש לגבי שהותה של נטע אצל כל אחד מהוריה. קבענו כללי התנהגות והתנהלות בין ההורים לבין נטע ובינם לבין עצמם, ולאט לאט נרגע המצב.

 

המטענים הרגשיים הקשים בין אירית ואבי העיבו על שיקול דעתם ועל יכולתם לראות את נטע בעין הסערה. המודעות שנוצרה בתהליך התאום ההורי, חידשה את רגישות ההורים לנטע וכל אחד מהם לקח אחריות על התנהגותו, למרות המתח ביניהם.

ההורים הצליחו לעבור משפת מאבק לשפה של שיתוף פעולה. הם למדו לנהל יחסים קורקטיים שאינם טעונים כל כך, הדבר השפיע רבות על נטע.

תפקודה של נטע השתפר מאוד, היא נרגעה, התפנתה לחייה שלה, החלה לפתח קשרים חברתיים חדשים והצליחה להסתגל למצב המשפחתי שהשתנה.

bottom of page